Otro gadu Rīgas Ekonomikas augstskolas bakalaura programmas studentiem ir iespēja apgūt mediju lietotprasmi Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra izstrādātajā kursā.

Kurss atsākās 2016.gada pavasara semestrī. Tajā studenti apgūst žurnālistikas saturiskos un ekonomiskos pamatus, iztirzā ētiskās dilemmas, attiecības ar avotiem, to uzticamību, iemācās atšķirt žurnālistiku no sabiedriskajām attiecībām un reklāmas, kā arī praktiski apgūst ziņu rakstīšanu, interviju utml.

“Šis kurss nevienu nepadara par žurnālistu, bet pēc noklausīšanās studenti spēj orientēties dažādos mediju produktos, kritiskāk lietot sociālos tīklus un izvērtēt mediju avotus. Studentiem parādām iespējas, kā var iesaistīties un atbalstīt žurnālistus, par tādiem nekļūstot, bet izmantojot savas profesionālās zināšanas,” saka viena no pasniedzējām, Re:Baltica izpilddirektore un redaktore Sanita Jemberga.

Pirmais Re:Baltica mediju lietotprasmes kurss notika 2015.gada pavasara semestrī, un tā ietvaros tika izstrādāts LŽA Izcilības balvai 2015 nominētais stāsts par ātro kredītu biznesa ēnas pusi: “Kā nopelnīt no tiem, kam naudas maz